Műtéti fogszabályozás
a Széll Kálmán téren

Bulldog harapás, madárarc, arc aszimmetria kezelése műtéti fogszabályozással. Rendelőnkben a fogszabályozási előkészítést és utókezelést végezzük, de a műtét maga minden esetben kórházban történik.

Világszínvonalú fogszabályozás Budapesten nemzetközi tapasztalattal 

Bár mindketten Magyarországon tanultunk, több mint 8 év külföldi tapasztalattal rendelkezünk, és így nagy gyakorlatunk van a nyugaton elterjedt legmodernebb eljárásokban. Mi kizárólag fogszabályozással foglalkozunk, mert, csak ha egy szakterületre fókuszáljuk minden energiánkat, tudunk felnőni a feladathoz:

Kiemelkedőt alkotni!

fogszabályozás Budapest
Műtéti fogszabályozás

A bulldog harapás és a műtéti esetek komplexitásuk miatt tovább tartanak, és nagyobb körültekintést igényelnek a hagyományos fogszabályozási kezeléseknél, így gyakrabban készül dokumentáció, több röntgenfelvételre lesz szükség.

A műtéti kezelés megkezdése előtt minden esetben szükséges a sebészi konzultáció, ilyenkor a kezdeti diagnosztika után egy személyes találkozó következik az operációt majdan végző sebésszel. Kizárólag akkor, amennyiben a sebész egyetért a kezelési tervvel, és vállalja a műtétet, kezdjük meg a fogszabályozást.

Kiemelkedőt alkotni

Fogszabályozás Budapest Széll Kálmán tér_2

Néhány tipikus példa

madárarc

MADÁRARC

Ebben az esetben az alsó állcsont mérete jelentősen elmarad a felsőétől, emiatt jellegzetes, hátraesett állcsúcscsal rendelkező profil alakul ki. A rágási funkció általában megtartott, de a két fogsor között jól látható lépcső alakul ki.

BULLDOGHARAPÁS

Az alsó állcsont növekedése jelentősen meghaladja a felsőét, így nagyon markáns arcél és előre tolt állcsúcs jellemző rá, gyakran esztétikailag és funkcionálisan is elégtelen fogazattal

KESKENY FELSŐ ÁLLCSONT

Ez az eltérés kb. 16 éves korig műtét nélkül is orvosolható, ezután életkorral növekvő arányban szükséges a megoldásához sebészeti beavatkozás. Jellegzetessége a gátolt orrlégzés, mely általában teljesen megszokottá vált az évek során, de horkolást okozhat, és a keresztharapás az oldalsó fogazatban, mikor is az alsó fogsor fogai a felsőkön kívül helyezkednek el, pont fordítva mint kellene. Nagyon gyakori az állkapocsízületi probléma mint komplikáció.

ARC ASZIMMETRIA

Az arc egyik oldala kicsit nagyobbra nő, mint a másik, esetleg gyerekkori baleset miatt rosszul fejlődik. Ez apró eltérés esetén csak a fogak szintjén okoz kopást vagy torlódást, de a nagyobb elváltozás már az arcon is feltűnő tud lenni. Sokszor látható, hogy a szemek síkjához képest ferde a felső fogsor, esetleg az ajak is, az állcsúcs nem az arc középvonalában áll.

arc-aszimmetria
ínymosoly

ÍNYMOSOLY / GUMMY SMILE

A felső állcsont helyzeti rendellenessége, amikor a felső fogsor nem a mosolyvonalban helyezkedik el, hanem attól lényegesen lejjebb, így a fogak felett mosolygáskor egy széles sáv fogíny látszik.

AJAK- ÉS ÁLLCSONTHASADÉK

A leggyakoribb fejlődési rendellenesség az ajak- és állcsonthasadék, sajnos nagyszámú újszülöttet érint világszerte. A hasadékkal születettek ellátása már néhány napos korban kezdődik, és átalában a fiatal felnőtt korig tart. Ennek kapcsán hosszan tartó fogszabályozásra és műtétek sorozatára van szükség. A hasadékosok csecsemő- és kisgyermekkori ellátása klinikai, kórházi feladat. Körülbelül 7 éves kortól kezdődik meg a kezelés azon része, mely bár OEP támogatással továbbra is ingyenes a biztosítottaknak, de azonos eredménnyel, magánellátás keretein belül is elvégezhető. A legtöbb ilyen páciens egyszerre szenved a fentiek közül a keskeny felső állcsont és a bulldogharapás hátrányaitól, ezek megoldása hosszú kezelést igényel, de maradandó, igen látványos változást hoz.

Hasadékos páciensek ellátása

Mi történik az első konzultáción?

Fogszabályozás előtt el kell menni maxiofaciális sebészhez konzultációra, akivel közösen konzultálunk és átbeszéljük a célt, és hogy milyen műtét vár rá. Ennek függvényében végezzük az előkészítő fogszabályozást.

A műtétet követően folytatódik a fogszabályozás, amikor a fogak pontos beállítása történik.

ellenőrizzük a fogakat

Vizsgálat

Ellenőrizzük a fogakat, a rágóapparátust és feltesszük a legfontosabb kérdést, hogy miben is tudunk segíteni.

Scan

A fogak állását a hagyományos lenyomat helyett egy speciális, percenként mintegy ezer fényképet készítő fogászati scannerrel rögzítjük. A hagyományos lenyomatvétel okozta kellemetlenségeket, mint kellemetlen íz, hányinger vagy öklendezés, elfelejthetjük.

a fogak állását fogászati scannerrel rögzítjük
arc-és szájfotók, panoráma- és teleröntgen

Röntgen

A scan után elkészülnek a kiértékeléshez elengedhetetlen arc-és szájfotók, panoráma- és teleröntgen felvételek.

Tervezés

Végül megtörténik a leletek részletes bemutatása, értelmezése. A feladat komplexitásától függően igyekszünk több megoldási lehetőséggel is szolgálni.

a leletek részletes bemutatása, értelmezése

Rólunk mondták

Úttörőként a digitális fogszabályozásban

A fogszabályozást alapjaiban változtatja meg a digitális technológia, és minden tekintetben hatékonyabb, kényelmesebb jövőt ígér! Mi követjük a legújabb nemzetközi trendeket, ott vagyunk a legtöbb rangos képzésen, megszerezzük a nemzetközi színtéren is legmodernebb tudást, és elhozzuk Neked ide, Buda szívébe! 

Fogszabályozás Budapest Széll Kálmán tér_2

4 kiemelkedő érv a FOXXI mellett

Tiszteletben
tartjuk az idődet!
Nálunk nem kell várnod!

Egyénre szabottan igyekszünk a vizitek számát minimalizálni, nálunk nincsenek felesleges időpontok!

Flexibilis finanszírozás – részletfizetés házon belül

A kezelés költségeit és a fizetési ütemezést előre, transzparens módon kommunikáljuk! Nálunk nincsenek pénzügyi meglepetések!

Digitális
eszközök a precízebb, gyorsabb, kényelmesebb kezelésekért

Kizárólag digitális lenyomattal dolgozunk, digitálisan tervezünk és a készülékek nagy része 3D nyomtatással készül.

Hosszútávon gondolkodunk

Mi az első perctől úgy tervezzük a kezelést, hogy a magától értetődően adott két év garancián túl is gyönyörű maradjon a fáradságos munkával elért mosoly!

Milyen költségekkel kell számolnod?

A Foxxinál mi abban hiszünk, hogy az átláthatóság, a kiszámíthatóság és a pontos elszámolás a hosszú barátság titka.
Az első konzultáció teljes állapotfelméréssel, diagnosztikai képek elkészítésével, digitális lenyomatvétellel, egyéni kezelési tervvel 20.000 forintba kerül. A tervezés során egyedi árajánlatot kapsz, ami már ami az összes hozzá tartozó felmerülő költséget magában foglal. Nálunk nincsenek kellemetlen meglepetések!
A legjobbat a végére tartogattuk: rendelőnkben lehetőséged van hosszú távú havi rendszerességű részletfizetésre is, hogy ne gátoljon meg semmi az új mosolyod elérésében.

Gyakori kérdések

A műtétet előkészítő fogszabályozás ideje változó. Műtéti eseteknél szorosan együtt dolgozunk a műtétet végző sebésszel és közösen határozzuk meg a kezelés minden mérföldkövét.

A felépülés ideje, műtéttől függően 2-6 hét, ezt követően tudunk belevágni az újabb fogszabályozásba.

Állkapocs műtét esetén, miután előkészítő fogszabályozás és utó fogszabályozás is történik, picit hosszabb idővel kell számolni. Ez általában 2-2,5 év.

A fogszabályozó kezelést bármilyen eszközzel végezhetjük, ez független a műtéttől. Választhatsz rögzített készüléket, de akár láthatatlan Invisalign síneket is. 

Műtéti fogszabályozásnak nincs felső határa, inkább az a fontos, hogy mikortól javasolt. Amíg növekedésben van a gyermek állcsontja, addig nem érdemes műtéti fogszabályozást végezni, ez általában 17-18 éves kor. 

Az állkapocs műtétet magán-, vagy állami intézményben egyaránt végezheti sebész szakorvos. 

A műtéti fogszabályozás team munka, szorosan együtt dolgozunk a sebésszel, összeszokott csapatot alkotva. Éppen ezért mi jó szívvel ajánlunk szakembert.

Igen, sőt! A műtéti fogszabályozás gyakran jár arcesztétikai változással is.

Tipikus esetek a bulldog harapás, madárarc, arc aszimmetria, alulfejlett alsó állkapocs, ínymosoly, túlzott nyitott harapás, nagyon erős mélyharapás.

A FOXXI Budai Fogszabályozás rendelője a Széll Kálmán téren,m rendkívül könnyen megközelíthető helyen található. Számtalan busz, metró és villamos segíti a megközelítést. Rendelőnk a KFC épületében, a metró megállóval szemben található. 

A kezeléseink során igazodunk pácienseink igényeihez. Ha az segítség, természetesen részletekben is lehetséges fizetni a kezelés díját. Ennek feltételeit személyesen leegyeztetjük az első konzultáción. 

Nálunk az első konzultáció során elkészítünk minden szükséges diagnosztikai felvételt és lenyomatot, megmutatjuk és részletesen átbeszéljük az egyéni kezelési tervet és ajánlatot is. Ha mindez szimpatikus, a következő alkalommal már bele is vághatunk a kezelésbe. 

Tedd meg az első lépést a vágyott mosoly elérése érdekében!

Kérj időpontot kényelmesen online, vagy telefonon!