Digitális fogszabályozás

Digitális fogszabályozás

Digitális szabályozás eszköze

Gyorsabb

A digitalizáció középpontja a 3D scanner, amely egy másodpercenkét több ezer képet készítő kamera és a hozzá tartozó software, ami a képek alapján századmilliméter pontosságú digitális modellt készít a fogakról és az ínyről.

A digitális modell alapján készülnek ezután a kezelési, fogmozgatási tervek (ClinCheck), kivehető és ragasztott fogszabályozó készülékek, valamint a fix készülékek ragasztási sablonjai és az alignerek is.

Precízebb

A digitális technológia segítségével nincs szükség többé a hagyományos lenyomatra, ami amellett, hogy sokak számára kellemetlen, számos hibalehetőséget is hordoz magában. Összehasonlításképp álljon itt egy hagyományos és egy digitális alapon készült gyorstágító készülék:

Jól látható, hogy a hagyományos készülék konfekcionált gyűrűkkel készül, amik nagyjából illeszkednek csak a fogakhoz, míg a digitális készülék tökéletesen körülöleli a fogakat, teljesen egyedileg készül, ezáltal sokkal pontosabb, tartósabb, higiénikusabb.

Digitális módszerek a fogszabályozásban

Hatékonyabb

A fix fogszabályozó készülék felhelyezése a kezelés legfontosabb mozzanata, a fogak végső pozícióját a felhelyezett tappancsok pontos helyzete adja meg. Ha itt hibázunk, biztosan hozzá kell majd nyúlni a későbbiekben. Míg a hagyományos eljárás során ezeket az orvos nagy gyakorlattal, biztos kézzel – de mégis kézzel – helyezi fel, a digitális technikát használva a számítógép adja meg tökéletes pontossággal a tappancsok helyét, és minden emberi hibalehetőséget kiküszöböl. Így a kezelés gyorsabb, hiszen a kezdeti hibákat nem kell később korrigálni, és a végeredmény is szebb, hiszen az orvos is ember, és a robot – sajnos vagy szerencsére – pontosabb.

Vedd fel velünk a kapcsolatot!

Nyitvatartás:

Hétfő
12:00-18:00
Kedd
12:00-18:00
Szerda
9:00-15:00
Csütörtök
9:00-15:00
Péntek
változó

Küldj üzenetet!

"*" a kötelező mezőket jelöli

Telefonos
bejelentkezés
+36 30 270 9420