Digitális fogszabályozás

Digitálisan gyorsabb

Gyorsabb

A digitalizáció középpontja a 3D scanner, amely egy másodpercenkét több ezer képet készítő kamera és a hozzá tartozó software, ami a képek alapján század milliméter pontosságú digitális modellt készít a fogakról és az ínyről.

A digitális modell alapján készülnek ezután a kezelési, fogmozgatási tervek  (Clincheck), kivehető és ragasztott fogszabályozó készülékek, valamint a fix készülékek ragasztási sablonjai és az alignerek is.

hyrax

Precízebb

A digitális technológia segítségével nincs szükség többé a hagyományos lenyomatra, amit amellett, hogy sokak kellemetlennek találnak, viszonylag sok hibalehetőséget hordoz magában. Összehasonlításképp álljon itt egy hagyományos és egy digitális alapon készült gyorstágító készülék:

Jól látható, hogy a hagyományos készülék konfekcionált gyűrűkkel készül, amik nagyjából illeszkednek csak a fogakhoz, míg a digitális készülék tökéletesen körülölei a fogakat, teljesen egyedileg készül, ezáltal sokkal pontosabb, tartósabb, higiénikusabb.

Foxxi-051_700

Hatékonyabb

A fix fogszabályozó készülék felhelyezése a kezelés legfontosabb mozzanata, a fogak végső pozícióját a felhelyezett tappancsok pontos helyzete adja meg. Ha itt hibázunk, biztosan hozzá kell majd nyúlni a későbbiekben. Míg a hagyományos eljárás során ezeket az orvos nagy gyakorlattal, biztos kézzel - de mégis kézzel - helyezi fel, a digitális technikát használva a számítógép adja meg tökéletes pontossággal a tappancsok helyét, és minden emberi hibalehetőséget kiküszöböl. Így a kezelés gyorsabb, hiszen a kezdeti hibákat nem kell később korrigálni, és a végeredmény is szebb, hiszen az orvos is ember, és a robot - sajnos vagy szerencsére - de pontosabb.

További szolgáltatásaink