Felnőttkori fogszabályozás

A Foxxinál minden korosztály ugyanolyan kitűntetett figyelmet kap, és a fogszabályozás felnőtteknek is ugyanúgy elérhető.
 Mik a leggyakoribb feladataink a felnőtt fogszabályozás során?
felnottkori fogszabalyozas

Fiatalkorban elmaradt fogszabályozás pótlása

Mindennapos beszélgetés rendelőnkben, mikor egy édesanya végignézi gyermekeinek a kezelését, és elmélázik, milyen kár, hogy az ő idejében erre még nem gondoltak. Ugye, felnőtt korban ezt nem lehet már behozni?

Dehogynem! Gyakorlatilag minden problémára tudunk megoldást nyújtani fogszabályozással felnőttek számára is!

foxxi_700_1

Front fogak torlódásának feloldása

Felnőtt korra a harapás már beáll egy többé-kevésbé jó, de mindenesetre stabil állapotba. Ezt sokszor nem érdemes bolygatni, ilyenkor csak a “kirakatot”, a front fogakat állítjuk sorba. Ez rendszerint néhány hónapos fogszabályozási beavatkozás Invisalign láthatatlan sínekkel.

fogagy betegseg

Fogágybetegség miatt meglazult fogak megmentése

Egyre több embert érint a fogak néma betegsége, a fogágybetegség. Ilyenkor a fogágy lassan, fájdalommentesen pusztul, és sokszor csak akkor tűnik fel a probléma, mikor a fogak meglazulnak. Az elmozdult fogak előnytelen erőhatásoknak vannak kitéve, tovább súlyosbítva a helyzetet. Ilyenkor tud a fogszabályozás segíteni, a meglazult fogakat viszonylag gyorsan újra megfelelő pozicióba lehet hozni, majd sínezni. Ezzel a módszerrel jó pár évvel kitolható a meggyengült fogak várható élettartama!

Nyitott harapás

Nyitott harapás kezelése

Amennyiben az óvodában elmaradt a logopédiai kezelés, és felnőtt korra is megmaradt egy kis nyelvlökéses nyelés, ezt sosem késő megoldani! A kombinált fogszabályozási és logopédiai ellátás rövid idő alatt látványosan tudja javítani a nyitott harapást, és annak minden velejáróját!

DSC_9597

Korona vagy híd előkészítése

Rossz állapotú fogak megmentésének sokszor a legjobb módja, ha koronával látják el. Ehhez ugyanakkor hely kell, mert a korona rendszerint kicsit vaskosabb lesz mint a fog eredeti alakja volt. Ilyenkor vagy többet kell elcsiszolni a pillérfogból, ami oda vezethet, hogy gyökérkezelni kell a fogat, vagy helyet kell teremteni. Fogszabályzóval gyors és egyszerű a pillérfogak ideális helyzetbe állítása!

foxxi_700_3

Implantátum helyének előkészítése

Elvesztett fogak pótlására gyakran a legjobb megoldás az implantátum. Ennek behelyezését sokszor a szomszédos fogak dőlése akadályozza, de a csontkínálat sem mindig ideális a behelyezési területen. A fogak dőlésének megoldása hatékonyan megoldható fix és sínes készülékes felnőtt fogszabályozással is, de sok esetben a hiányzó csont problémájában is tudunk segíteni a fogak mozgatásával.

Állkapocsizületi kattogás

Állkapocsízületi kattogás

Az állkapocsizület kattogása, fájdalma gyakori panasz korcsoporttól függetlenül. Sok kiváltó oka lehet, és a kattogás maga is több helyről eredhet, de elmondható, hogy a fogak helyzeti rendellenességei az egyik kiváltó ok, mely ilyen problémákat eredményezhet. Rendelőnkben segítünk felderíteni a kattogás okát, és vagy fogszabályozóval orvosoljuk a problémát, vagy, amennyiben más áll a háttérben, a megfelelő szakemberhez irányítjuk pácienseinket.

Állkapocs műtét

Állkapocs műtéti előkészítés

A fogszabályozás speciális területe az orthognát sebészeti előkészítés. Ezeket a beavatkozásokat csak felnőtt korban lehetséges elvégezni, és jelentős, maradandó változások érhetőek el mind a fogazat, mind pedig az arckarakter szintjén. Mi a Foxxi-nál kiemelt szinten foglalkozunk a műtétes fogszabályozással, így ennek a kezelési irányzatnak saját aloldala is van weboldalunkon: Műtéti fogszabályozás

További szolgáltatásaink