Fogorvos beszélget a páciensseivel

Felnőttkori fogszabályozás

A Foxxinál minden korosztály ugyanolyan kitűntetett figyelmet kap, és a fogszabályozás felnőtteknek is elérhető.

Mik a leggyakoribb feladataink a felnőtt fogszabályozás során?

Átlátszó fogszabályozás

Fiatalkorban elmaradt fogszabályozás pótlása

Mindennapos beszélgetés rendelőnkben, mikor egy édesanya végignézi gyermekeinek a kezelését, és elmélázik, milyen kár, hogy az ő idejében erre még nem gondoltak. Ugye, felnőttkorban ezt nem lehet már behozni?

Dehogynem! Gyakorlatilag minden fogszabályozással kapcsolatos problémára tudunk megoldást nyújtani felnőttek számára is!

Szabályozatlan fogsor

Front fogak torlódásának feloldása

Felnőttkorra a harapás már beáll egy többé-kevésbé jó, de mindenesetre stabil állapotba. Ezt sokszor nem érdemes bolygatni, ilyenkor csak a “kirakatot”, a front fogakat állítjuk sorba. Ez rendszerint néhány hónapos fogszabályozási beavatkozást jelent Invisalign, vagy Smilezor láthatatlan sínekkel.

Fogágy betegség

Fogágybetegség miatt meglazult fogak megmentése

Egyre több embert érint a fogak néma betegsége, a fogágybetegség. Ilyenkor a fogágy lassan, fájdalommentesen pusztul, és sokszor csak akkor tűnik fel a probléma, mikor a fogak meglazulnak. Az elmozdult fogak előnytelen erőhatásoknak vannak kitéve, tovább súlyosbítva a helyzetet. Ilyenkor tud a fogszabályozás segíteni, a meglazult fogakat viszonylag gyorsan újra megfelelő pozícióba lehet hozni, majd sínezni. Ezzel a módszerrel jó pár évvel kitolható a meggyengült fogak várható élettartama!

Nyitott harapás

Nyitott harapás kezelése

Amennyiben az óvodában elmaradt a logopédiai kezelés, és felnőttkorra is megmaradt egy kis nyelvlökéses nyelés, ezt sosem késő megoldani. A kombinált fogszabályozási és logopédiai ellátás rövid idő alatt látványosan tudja javítani a nyitott harapást, és annak minden velejáróját!

Hiányos fogsor

Korona vagy híd előkészítése

A rossz állapotú fogak megmentésének sokszor a legjobb módja, ha koronával látják el. Ehhez ugyanakkor hely kell, mert a korona rendszerint kicsit vaskosabb lesz, mint a fog eredeti alakja volt. Ilyenkor vagy többet kell elcsiszolni a pillérfogból, ami oda vezethet, hogy gyökérkezelni kell a fogat, vagy helyet kell teremteni. Fogszabályzóval gyors és egyszerű a pillérfogak ideális helyzetbe állítása!

Hiányos fogazat

Implantátum helyének előkészítése

Elvesztett fogak pótlására gyakran a legjobb megoldás az implantátum. Ennek behelyezését sokszor a szomszédos fogak dőlése akadályozza, de a csontkínálat sem mindig ideális a behelyezési területen. A fogak dőlése hatékonyan kezelhető fix és sínes készülékes felnőtt fogszabályozással is, de sok esetben a hiányzó csont problémájában is tudunk segíteni a fogak mozgatásával.

Állkapocs kattogás

Állkapocs ízületi panaszok

Az állkapocs ízület kattogása, fájdalma gyakori panasz korcsoporttól függetlenül. Sok kiváltó oka lehet, és a kattogás maga is több helyről eredhet, de elmondható, hogy gyakran a fogak helyzeti rendellenességei állhatnak a háttérben. Rendelőnkben segítünk felderíteni a panasz okát, és vagy fogszabályozóval orvosoljuk a problémát, vagy amennyiben más áll a háttérben, a megfelelő szakemberhez irányítjuk pácienseinket.

Állkapocsműtét előtt röntgen felvétel

Állkapocs műtéti előkészítés

A fogszabályozás speciális területe az ortognát sebészeti előkészítés. Ezeket az állcsontokat érintő beavatkozásokat csak felnőttkorban lehetséges elvégezni, és jelentős, maradandó változások érhetőek el mind a fogazat, mind pedig az arckarakter szintjén. Mi a Foxxinál kiemelt szinten foglalkozunk a műtétes fogszabályozással, erről itt olvashatsz bővebben: Műtéti fogszabályozás

Vedd fel velünk a kapcsolatot!

Nyitvatartás:

Hétfő
12:00-18:00
Kedd
12:00-18:00
Szerda
9:00-15:00
Csütörtök
9:00-15:00
Péntek
változó

Küldj üzenetet!

"*" a kötelező mezőket jelöli

Telefonos
bejelentkezés
+36 30 270 9420