Hasadékos páciens

Hasadékos páciensek ellátása

Hasadékos páciensek

Mi a kapcsolat a hasadékos páciensek és a fogszabályozás között?

Az arc területén fellépő hasadék az egyik leggyakoribb fejlődési rendellenesség. A hasadékkal született páciensek ellátása a fogszabályozás egy különleges területe, mely a speciális szaktudás mellett más szakmákkal történő szoros együttműködést is igényel.

Centrumok

Kezdeti lépések, ellátás a centrumokban

A hasadékos gyerekek ellátása már a születésük után közvetlenül meg kell kezdődjön. A számos sebészeti, plasztikai sebészeti, fogászati műtét egymás után, nagyon precízen koordinálva kell, hogy történjen. Emiatt az ellátás első fázisa, kb. 7-8 éves korig szinte kizárólag a közegészségügy keretein belül működő centrumokban képzelhető el.

A későbbiekben a fogszabályozás önmagában folyik hosszú éveken keresztül, előkészítve a szükségessé váló műtéteknek a terepet. Bár ez továbbra is államilag támogatott ellátás, sokszor sajnos az ellátórendszer túlterheltsége miatt a beavatkozások csúsznak, a páciensek “elkallódnak”.

Ez az, amiben mi hatékonyan tudunk segíteni.

Magas szintű szaktudással, kellemes környezetben, a szülők és a fiatalok idejének maximális tiszteletben tartása mellett.

Kogszabályozó szakorvosok

A fogszabályozás feladatai magánrendelőben

A legtöbb hasadékos fiatal sok lépcsőből álló fogszabályozási kezelésre szorul. A felső állcsont legtöbbször túl keskeny, fogak hiányoznak, és a meglévő fogak is sokszor igencsak rossz helyen bukkannak elő.

Rendelőnkben a hasadékosok fogszabályozási ellátása minden esetben teljesen egyénre szabott, idomul a hasadék jellegéhez, pácienseink speciális igényeihez.

Legtöbbször a felső állcsont tágítására van szükség, majd a szemfogak sorba állítása, a csontpótló műtét előkészítése következik. A későbbiekben természetesen végigkísérjük az állcsontok fejlődését egészen a 17-18 éves korban végezhető befejező műtétig.

Szorosan együtt dolgozunk logopédusokkal, valamint maxillofaciális sebészekkel. A Hyrax gyorstágítótól a fix készülékes kezelésen keresztül, egészen az ortognát műtéti előkészítésig mind a mi szakterületünk!

Gyermek fogszabályozás előtt

A hasadékos gyermekeket nevelő családok segítése szívügyünk!

 

Sok további információt találhatsz még a Hasadékon átsegítő egyesület oldalán!

 

Keress minket bizalommal!

Vedd fel velünk a kapcsolatot!

Nyitvatartás:

Hétfő
12:00-18:00
Kedd
12:00-18:00
Szerda
9:00-15:00
Csütörtök
9:00-15:00
Péntek
változó

Küldj üzenetet!

"*" a kötelező mezőket jelöli

Telefonos
bejelentkezés
+36 30 270 9420