Gyermekkori fogszabályozás

Foxxi-037_700

Mikortól javasolt a fogszabályozó gyerekeknek?

A régi mondás, miszerint meg kell várni, amíg minden tejfog kiesett, teljesen elavult és később rengeteg problémát okoz! Az első gyermek fogszabályozó kontroll vizsgálat ideális ideje 7 éves kor körül van, míg a legtöbb esetben a teljes kezelést 10-14 éves kor között kell elvégezni!

megfelelő időzítés

A gyermek fogszabályozás sikerének kulcsa

A tökéletes eredmény elérésének kulcsa a fogszabályozás megfelelő időzítése. Így legtöbbször elkerülhetőek a foghúzások, hamarabb, és szebb végeredménnyel zárul a kezelés. Gyermekkorban a feladatok sokszínűsége miatt nagyon sok különböző készüléket alkalmazunk, kivehető és fix megoldások egyaránt szóba jönnek, és gyakran még választani is lehet több hasonlóan hatékony eljárás között.

fogak sorbarendezése

Gyermek fogszabályozásnál sem a készülék számít...

A gyermek fogszabályozó kezelés logikailag két szakaszból áll. Amennyiben az állcsontok méretbeli vagy helyzeti rendellenessége áll fenn, azt egy kivehető vagy beragasztott céleszközzel korrigáljuk.
Ez körülbelül fél-egy évet vesz igénybe.

Foxxi-034_700

... hanem a szakértelem

Amennyiben az állcsontok rendben vannak,kezdődhet az egyes fogak sorbarendezése. Erre a célra legtöbbször a fix tappancsos fogszabáyozó készüléket, idegen nevén Multiband-et, vagy sínes fogszabályozót, pl. Invisalignt használunk. Ez a folyamat egy-két évig tart.

További szolgáltatásaink