Fogszakorvosok és a gyerek páciens

Gyermekkori fogszabályozás

Fém fogszabályozó felhelyezése

Mikortól javasolt a fogszabályozó gyerekeknek?

A régi mondás, miszerint meg kell várni, amíg minden tejfog kiesett, teljesen elavult és később rengeteg problémát okoz. Az első gyermek fogszabályozó kontrollvizsgálat ideális ideje 7 éves kor körül van, míg a legtöbb esetben a teljes kezelést 10-14 éves kor között kell elvégezni.

Invisalign eszköz

A gyermek fogszabályozás sikerének kulcsa

A tökéletes eredmény elérésének kulcsa a fogszabályozás megfelelő időzítése. Így legtöbbször elkerülhetőek a foghúzások, hamarabb, és szebb végeredménnyel zárul a kezelés. Gyermekkorban a feladatok sokszínűsége miatt nagyon sok különböző készüléket alkalmazunk, kivehető és fix megoldások egyaránt szóba jönnek, és gyakran még választani is lehet több hasonlóan hatékony eljárás között.

fém fogszabályozók

Gyermek fogszabályozásnál sem a készülék számít...

A gyermek fogszabályozó kezelés logikailag két szakaszból áll. Amennyiben az állcsontok méretbeli vagy helyzeti rendellenessége áll fenn, azt egy kivehető vagy beragasztott céleszközzel korrigáljuk.
Ez körülbelül fél-egy évet vesz igénybe.

Fogszabályozás a Foxxi rendelőben

... hanem a szakértelem

Amennyiben az állcsontok rendben vannak, kezdődhet az egyes fogak sorba rendezése. Erre a célra legtöbbször a fix tappancsos fogszabályozó készüléket, idegen nevén Multiband-et, vagy sínes fogszabályozót (pl. Invisalign-t vagy Smilezor-t) használunk. Ez a folyamat egy-két évig tart.

Vedd fel velünk a kapcsolatot!

Nyitvatartás:

Hétfő
12:00-18:00
Kedd
12:00-18:00
Szerda
9:00-15:00
Csütörtök
9:00-15:00
Péntek
változó

Küldj üzenetet!

"*" a kötelező mezőket jelöli

Telefonos
bejelentkezés
+36 30 270 9420