Hasadékos páciensek ellátása

1_wx-lQlCHDgdcXxGDNKpWIQ

Az arc területén fellépő hasadék az egyik leggyakoribb fejlődési rendellenesség. A hasadékkal született páciensek ellátása a fogszabályozás egy különleges területe, mely a speciális szaktudás mellett más szakmákkal történő szoros együttműködést igényel.

hasadkos_centrumok

Kezdeti lépések, ellátás a centrumokban

A hasadékos gyerekek ellátása már a születésük után közvetlenül meg kell kezdődjön. A számos sebészeti, plasztikai sebészeti, fogászati műtét egymás után, nagyon precízen koordinálva kell, hogy történjen. Emiatt az ellátás első fázisa, kb 8-10 éves korig szinte kizárólag a közegészségügy keretein belül működő centrumokban képzelhető el.

A későbbiekben a fogszabályozás önmagában folyik hosszú éveken keresztül, előkészítve a szükségessé váló műtéteknek a terepet. Bár ez továbbra is államilag támogatott ellátás, de sokszor sajnos az ellátórendszer túlterheltsége miatt a beavatkozások csúsznak, a páciensek “elkallódnak”.

Ez az, amiben mi hatékonyan tudunk segíteni.

Magas szintű szaktudással, kellemes környezetben, a szülők és a fiatalok idejének maximális tiszteletben tartása mellett.

fogszabályozás Budapest

A fogszabályozás feladatai magánrendelőben

A legtöbb hasadékos fiatal sok lépcsőből álló fogszabályozási kezelésre szorul. A felső állcsont legtöbbször túl keskeny, fogak hiányoznak, és a meglévő fogak is sokszor igencsak rossz helyen bukkannak elő.

Rendelőnkben a hasadékosok fogszabályozási ellátása minden esetben teljesen egyénre szabott, idomul a hasadék jellegéhez, pácienseink speciális igényeihez.

Legtöbbször a felső állcsont tágítására van szükség, ez után gyakoriságban a szemfogak sorbaállítása, a csontpótló műtét előkészítése következik. A későbbiekben természetesen végigkísérjük az állcsontok fejlődését egészen a 17-18 éves korban végezhető befejező műtétig.

Szorosan együtt dolgozunk logopédusokkal, valamint maxillofaciális sebészekkel. A Hyrax gyorstágítótól, a fix készülékes kezelésen keresztül egészen az orthognath műtéti előkészítésig mind a mi szakterületünk!

A hasadékos gyermekeket nevelő családok segítése szívügyünk! Sok további információt találhatnak még a Hasadékon átsegítő egyesület oldalán!

Keressen minket bizalommal!

További szolgáltatásaink