Implantátum

Minicsavarok alkalmazása

A fogszabályozás nagy utat tett meg az elmúlt években, a fogászati technológia új fejleményei révén a páciensek rövidebb idő alatt és nagyobb kényelem mellett szebb, egészségesebb mosolyt érhetnek el. A fogszabályozás egyik legizgalmasabb fejlesztése a fogszabályozási mikro implantátumok, más néven minicsavarok (TAD) alkalmazása. Ebben a blogbejegyzésben közelebbről megvizsgáljuk, miért olyan nagyszerű dolog a fogszabályozó mikroimplantátum a betegek számára.

MIK AZOK A FOGSZABÁLYOZÁSI MIKROIMPLANTÁTUMOK?

fogszabályozási miniimplantátumok apró, csavarszerű eszközök, amelyeket az állcsontba helyeznek, hogy ideiglenes rögzítést biztosítsanak a fogszabályozási kezeléshez. Általában titánból készülnek, egy biokompatibilis anyagból, amelyet a szervezet jól tolerál.

Az implantátumokat általában az állkapocs elülső részén helyezik el, és egy stabil pontot biztosítanak a fogszabályzó készüléknek, amellyel szemben erőt tud az kifejteni, így a fog pontosabb mozgása érhető el.

MIÉRT JÓ A FOGSZABÁLYOZÓ IMPLANTÁTUMOK A BETEGEK SZÁMÁRA?

Rövidebb kezelési idő

A fogszabályozási mikroimplantátumok jelentősen csökkenthetik a kezelési időt a hagyományos fogszabályozási technikákhoz képest. Ennek az az oka, hogy egy stabil pontot jelentenek, amihez képest dolgozni tudunk, és nem csak a fogakat tudjuk egymáshoz képest mozgatni. Ezzel teljesen új mozgatási irányok válnak elérhetővé, valamint gyorsabb fogmozgást és rövidebb általános kezelési időt is eredményez használatuk.

Megnövelt kényelem és kevesebb fájdalom

A minicsavarok fogászati alkalmazásával jelentősen csökken a kezelés során fellépő kényelmetlenség és fájdalom. Az implantátumok nemcsak stabil rögzítést biztosítanak a fogszabályozó készüléknek, de kiváltanak több nagy, kényelmetlen kiegészítő elemet, melyekre korábban szükség volt. Ilyenek például a transpalatinál ívek, a felső fogsor hátsó fogait összekötő merevítések. Ezek régebben szerves részét képezték a fix fogszabályzós kezelésnek, ma viszont egy-két apró csavarral kiválthatóak. Így esztétikusabb, kényelmesebb, kevésbé fájdalmas úton érhetjük el a tökéletes mosolyt!

Rövid videón a működés:

Esztétika

Nemcsak a bumszli, sokszor szalagkorlát szerű kiegészítőktől tudunk búcsút mondani, de lehetővé válik például a ferde fogív korrekciója, vagy az ínymosoly megoldása is. Ezek korábban az esetek jelentős részében csak műtéttel voltak korrigálhatóak!

Minimálisan invazív

A fogszabályozási mikroimplantátum minimálisan invazív kezelési lehetőség.A behelyezésük nem tart tovább 1-2 percnél, az eltávolításuk is hasonlóan egyszerű, és a megfelelő szájhigiénia mellett csak néha szükséges cserélni őket.

Összefoglalva, a minicsavar az utóbbi évtizedek legnagyobb fejlődési ugrását hozták el a fogszabályozásban, és mára annak kikerülhetetlen részét képezik. Természetesen a Foxxinál minden páciens esetében mérlegeljük van-e rájuk szükség, és javasoljuk a használatukat amennyiben igen!

Gyönyörű mosolyok, melyekre büszkék lehetünk!

Vedd fel velünk a kapcsolatot!

Nyitvatartás:

Hétfő
12:00-18:00
Kedd
12:00-18:00
Szerda
9:00-15:00
Csütörtök
9:00-15:00
Péntek
változó

Küldj üzenetet!

"*" a kötelező mezőket jelöli

Telefonos
bejelentkezés
+36 30 270 9420