A fogszabályozás előnyei

Az éjszakai fogszabályozás ABC-je: Minden, amit tudnod kell

Sok tévhit kering az interneten az éjszakai fogszabályozók kapcsán. Szeretnénk eloszlatni pár városi legendát, megnyugtatva felnőttet és gyermeket egyaránt, sok esetben remek döntés az éjszakai fogszabályozó. Cikkünkben elmondjuk, mit érdemes tudni a felnőtt és gyerek éjszakai fogszabályozóról, hogyan kell tisztítani és egyáltalán, kiknek hogyan érdemes hordani, hogy mielőbb elérjük a tökéletes eredményt. Természetesen számos más fogszabályozási alternatíva kínálkozik, de ha jó fogszabis orvost választasz, úgyis a számodra leginkább alkalmas megoldást fogja javasolni.

Éjszakai fogszabályozó felnőtt korban

Az éjszakai fogszabályozók, épp úgy, mint éjjel-nappal hordós társaik, lassan, fokozatosan mozgatják fogaidat a kívánt helyre, vagy épp a megőrzés érdekében, a helyén tartják azokat.

Előnye, hogy kellő fegyelmezettség esetén a fogszabályzást követően is sokáig gyönyörű marad a mosolyod, nem kell tartani a fogak ismételt szétcsúszásától.

Sok esetben úgy keresnek meg minket, hogy milyen jó lett volna már gyerekkorban megoldani a problémát, de a legtöbb esetben szerencsére felnőtt korban is van lehetőség a problémák megoldására. Természetesen, ha az éjszakai fogszabályozó lesz számodra az ideális megoldás, a kitartásodra és fegyelmezettségedre maximálisan szükség lesz, hiszen minél többször felejted el az éjszakai fogszabályozót éjszakára betenni, annál kevésbé lesz hatékony a kezelés.

Éjszakai fogszabályozó gyerekeknek

A legtöbb gyermek aktív életet él. Iskolába járnak, sportolnak, nagyokat játszanak a többiekkel. Ahhoz, hogy mindezt gondtalanul, felszabadulva tehessék meg, jó választás lehet számukra az éjszakai fogszabályozó.

Mivel a gyerekek esetenként vonakodva egyeznek bele az állandó fogszabályozó viselésébe, az éjszakai változat csökkentheti a kezeléssel járó lehetséges kellemetlenségeket, például, nem zavar be az étkezési szokásokba, illetve mivel 10-12 órát is célszerű viselni naponta, így akár több részletben is összejöhet ez az időtartam, olyan időszakokban, mikor nem zavarja őket a viselése.

Másik előnye, hogy fiatal korban a fogazat még könnyebben mozgatható, így az éjjeli fogszabályozás hatékony módszer lehet. Fontos, hogy elég ideig viselje a gyermek az éjjeli fogszabályozót a megfelelő eredmény érdekében. Kisebb gyermekeknél érdemes a szülőknek is segíteni az időszakok meghatározásában és betartásában, hogy szép és tartós legyen a végeredmény. Minden esetben a gyermeknek leginkább megfelelő módszert alkalmazzuk. A kezelés megkezdése előtt mindenképpen szükséges egy személyes konzultáció, hiszen a gyermek fogazata mellett fontos az állcsontok méretbeli és helyzeti ellenőrzése is.

A jó hír, hogy többféle megoldás is rendelkezésre áll, kivehető és fix eszközök egyaránt!

Az éjszakai fogszabályozó tisztítása

Az éjszakai fogszabályozó rendszeres és alapos tisztítása elengedhetetlen a fogszabályozó élettartamának meghosszabbítása és a szájhigiénia fenntartása érdekében. A fogszabályozót minden viselés után hideg vagy langyos víz alatt alaposan öblítsétek le. Ezt követően használjatok puha fogkefét és lágy, nem habzó fogkrémet, vagy kifejezetten fogszabályozók tisztítására készült tablettát a lerakódások és baktériumok eltávolítására. Az erős dörzsölés elkerülése érdekében óvatosan, körkörös mozdulatokkal tisztítsátok meg a fogszabályozó belső és külső felületét. Soha ne használjatok forró vizet, mivel az deformálhatja az eszközt. A tisztítás befejezése után hagyjátok a fogszabályozót a levegőn megszáradni, mielőtt azt tartótokjába teszitek. Hetente egyszer antibakteriális oldatban is áztathatjátok a fogszabályozót a baktériumok elpusztítása érdekében.

Mennyi ideig kell hordani az éjszakai fogszabályozót?

Az éjszakai fogszabályozó használatának időtartama elsősorban a kezelési tervtől és a páciens egyedi fogazati rendellenességétől függ. A kezelés ideje lehet néhány hónap, de akár 1-1,5 év is.

Amint a kívánt eredményt elérjük, a fogszabályozó viselését nem szabad azonnal abbahagyni. Ezt nevezik retenciós fázisnak, a kezelést követően a fogakat új pozíciójukban tartjuk, hogy ne térjenek vissza korábbi állapotukba. Ennek időtartama a kezelt probléma súlyosságától függ.

Természetesen – ahogy minden esetben, úgy itt is – ezt át szoktuk beszélni a pácienssel, hogy tudja, körülbelül mire számíthat a kezelést követően.

Fogok tudni aludni az éjszakai fogszabályozóval?

Főként a gyerekek számára lehet furcsa érzés a fogszabályozóval alvás, szerencsére a mostani modern eszközöknek köszönhetően ez már nem jár kellemetlen érzéssel és nagyon hamar meg lehet szokni a viselését, így nem lesz akadálya az éjszakai fogszabályozó a pihentető alvásnak.

Fogok tudni enni az éjszakai fogszabályozóval?

Az éjszakai fogszabályozó nagy előnye, hogy egyáltalán nem akadályozza a megszokott életvitelt. Sportoláskor, étkezéskor, közösségi programok esetén könnyen kivehető, tisztítható, ilyenkor természetesen ugyanúgy moshatunk fogat, mint ahogy megszoktuk, persze megtisztítva a fogszabályozót is.

Mennyibe kerül egy éjszakai fogszabályozó?

Az éjszakai fogszabályozó költsége számos tényezőtől függ, beleértve a fogszabályozó típusát, az anyagot, amiből készült, valamint a fogazati rendellenesség súlyosságát és természetét. A Foxxinál rejtett költségek nélkül, már a kezelés kezdetén tisztában leszel az árakkal, ráadásul akár részletfizetésre is van lehetőséged.

Gyönyörű mosolyok, melyekre büszkék lehetünk!

Vedd fel velünk a kapcsolatot!

Nyitvatartás:

Hétfő
12:00-18:00
Kedd
12:00-18:00
Szerda
9:00-15:00
Csütörtök
9:00-15:00
Péntek
változó

Küldj üzenetet!

"*" a kötelező mezőket jelöli

Telefonos
bejelentkezés
+36 30 270 9420