Mosolygó gyerek fogszabályozó eszközzel

Gyermek fogszabályozás: Amit a szülőknek tudniuk kell

Nem győzzük hangsúlyozni, a gyermek fogszabályozásnak nem csak esztétikai okai vannak. A rossz fogállás ugyanis nehezíti a fogak megfelelő tisztítását, ami további fogászati problémákhoz vezethet.

Mikortól érdemes elkezdeni a kezelést?

Míg gyermeked fogai és arccsontja fejlődésben van, könnyebben kezelhetők az esetleges eltérések. Ha úgy látod, hogy gyermekednek fogszabályozásra lenne szüksége, mielőbb keress fel minket, hogy segíthessünk!

Gyermek fogszabályozás | Foxxi

Gyermek fogszabályozás Budapesten

Miért a FOXXI lesz a gyermeked számára a helyes választás?

Nemzetközi tapasztalatunk alapján azt valljuk, hogy a gyerekek tökéletes fogsorának titka, ha időben elkezdjük a fogszabályozást.

A gyermek fogszabályozás menetének első lépése egy részletes konzultáció, ahol megvizsgáljuk a gyermek fogait, harapását és szájüregi struktúráját. Ezt követően egyéni terápiás tervet dolgozunk ki, amely lehetőséget nyújt számotokra, hogy megismerjétek a kezelés lépéseit. A gyermek fogszabályozás során számos lehetőség áll rendelkezésre, például hagyományos fogszabályozók, kerámia fogszabályozók vagy akár a láthatatlan fogszabályozók, mint a Invisalign rendszerek.

A Foxxinál magas színvonalon és a legmodernebb technológiával dolgozunk, így segítve a gyermekeket egészséges és szép mosollyal rendelkező felnőttekké válni.

Gyermek fogszabályozás | Foxxi

A gyermek fogszabályozás menete

A gyermekkori fogszabályozás több lépésből áll:

 • Konzultáció és vizsgálat: Az első lépés egy személyes konzultáció, mely során felmérjük a fogak-, az állkapocs- és a harapás állapotát.
 • Diagnózis és tervezés: A vizsgálat eredményei alapján meghatározzuk a diagnózist és elkészítjük a kezelési tervet. Ebben a tervben határozzuk meg, hogy milyen típusú fogszabályozó eszközre lehet szükség, és meghatározzuk a kezelés időtartamát is.
 • Az eszköz kiválasztása: Miután elkészült a kezelési terv, bemutatjuk számotokra az adott fogszabályozó készüléket és elmondjuk a működési mechanizmusát. A legtöbb esetben hagyományos, fix tappancsos fogszabályozót, úgynevezett multiband eszközt, vagy sínes fogszabályozó Invisalign rendszert használunk.
 • A fogszabályozó felhelyezése: Az ideális fogszabályozó eszköz kiválasztása után a következő lépés a fogszabályozó szakszerű felhelyezése.
 • Rendszeres ellenőrzés: A fogszabályozás során – a választott eszköztől függően -rendszeres ellenőrzésekre és beállításokra van szükség. Ezek a találkozások segítenek a fogszabályozó megfelelő működésének biztosításában, illetve természetesen szívesen válaszolunk az időközben esetlegesen felmerülő kérdésekre is.
 • Kezelés befejezése: Amikor elértük a kitűzött célt, eltávolítjuk a fogszabályozót, majd szükség szerint pozícióban tartó eszközöket (reténer) alkalmazunk, hogy megőrizzük a fogak új pozícióját és megakadályozzuk a visszarendeződést.
 • Kontrollvizsgálat: A kontrollvizsgálat során ellenőrizzük, hogy a fogak a megfelelő pozícióban maradtak-e.

A legjobb fogszabályozó típusok gyerekeknek

Hogy milyen fogszabályozót javaslunk gyermekednek, az függ az egyedi fogászati igényektől, az esztétikai preferenciáktól és a gyerek korától:

 1. Hagyományos fogszabályozók: Ezek a fogszabályozók fém alkatrészekből készülnek, és rendszeresen állítani kell őket. Mivel strapabírók és hatékonyak, gyakran ajánljuk gyerekeknek.
 2. Kerámia fogszabályozók: A kerámia fogszabályozók esztétikailag vonzóbb lehetőséget biztosítanak, hiszen kevésbé láthatóak. Ezek a fogszabályozók hasonlóak a hagyományos fém változatokhoz, de átlátszó vagy fogszínű alkatrészekből készülnek.
 3. Láthatatlan fogszabályozók (pl. Invisalign): Az alignerek (láthatatlan sínek) digitális tervezés segítségével készülnek, és gyakorlatilag észrevehetetlenek. Különösen népszerűek idősebb gyerekek és serdülők körében, akik nem szeretnének látható fogszabályozót viselni.

A fogszabályozás hosszú távú előnyei

A fogszabályozásnak számos hosszú távú előnye van, amelyek a fogak és az egészség szempontjából is kiemelkedő fontosságúak. Lássuk, melyek ezek:

 • Egészségesebb fogak és íny: A fogszabályozás segít megelőzni a fogszuvasodást és az ínygyulladást, mivel könnyebben hozzáférhetővé teszi a fogakat a megfelelő tisztításhoz.
 • Megfelelő harapás és rágás: A fogszabályozás révén helyes harapás alakítható ki, amely lehetővé teszi a hatékonyabb rágást és az ételek megfelelő megemésztését. Ez javítja az emésztés folyamatát és segít elkerülni az emésztési problémákat.
 • Esztétikailag vonzó mosoly: A fogszabályozás egyik velejárója, hogy a fogak szépen egymás mellé kerülnek! Szép lesz a mosolyod!
 • Beszédjavulás: A helyesen pozícionált fogak segítenek korrigálni olyan beszéddel kapcsolatos problémákat, mint például a beszédzavarok vagy pöszeség. Egyes esetekben javasoljuk logopédus szakember bevonását, hogy tartós maradjon az eredmény.

Gyermek fogszabályozás áraink – fix vállalási ár

Ebben is egyediek vagyunk, szeretjük az újításokat minden téren!

Mikor a fogszabályozással kapcsolatos kezelés árát számoljuk, akkor két dolgot, a kezeléshez szükséges időt és az anyagfelhasználást vesszük alapul. A konzultációt követően már látjuk a feladatainkat, így azt is, hogy milyen költségekkel jár gyermeked fogszabályozása és mennyi időt vesz majd igénybe.

Fix vállalási ár:

A diagnózis felállítása után meghatározunk egy vállalási árat, melyet fix árként kezelünk és a kezelés során nem változtatunk rajta.

Részletfizetési lehetőség:

A kezdeti költségeket követően a fennmaradó összeget nálunk lehetőséged van részletekben fizetni, ha pedig egészségkártyádat használnád, nálunk azt is megteheted.

Gyönyörű mosolyok, melyekre büszkék lehetünk!

Vedd fel velünk a kapcsolatot!

Nyitvatartás:

Hétfő
12:00-18:00
Kedd
12:00-18:00
Szerda
9:00-15:00
Csütörtök
9:00-15:00
Péntek
változó

Küldj üzenetet!

"*" a kötelező mezőket jelöli

Telefonos
bejelentkezés
+36 30 270 9420